נשארים בצד ההגנתי של המגרש לפרק הרביעי של הסדרה - והפעם לעמדה עם קצת יותר ״בשר״, לפחות מבחינת הטקסטים שלי - דיפנסיב בק (CB/S).
למה בעצם קיבצתי את העמדות האלו ביחד? שלוש סיבות:
העומק בסייפטי השנה הוא מוגבל מאוד. כנראה שלא היה מחזיק לי פוסט ראוי לבדו, ואפשר לומר ש״עיקמתי״ קצת את חוקי הפורמט כדי לדחוס כאן פנימה שני פרוספקטים בעמדה.
העמדות האלו מוערכות לעיתים קרובות יחד במעבר ל-NFL תחת קטגוריה של DB (דיפנסיב באק) - הרבה שחקנים ששיחקו קורנר בקולג׳ מוערכים כמי שיותר בנויים לשחק כסייפטיז בליגה, ולהפך. אחד מהשמות בפרק הזה סומן כבר מעכשיו כמועמד לעבור הסבה כזאת בדיוק.
קוצר זמן - יש עוד מלא תוכן לסדרה והדראפט בעוד חודש וקצת.
במידה ופספסתם עד עכשיו את אחד משלושת הפרקים שכבר פורסמו בסדרה, אתם מוזמנים להשלים אותם אחרי שתסיימו כאן:
ואם כבר בקוצר זמן עסקינן, בואו נוותר על ההקדמות ונצלול הפעם ישירות לרשימת הפרוספקטים:
מקום 1 - טריון ארנולד, אלבמה
לא מעט סקאוטים מובילים טוענים שמדובר בפרוספקט בין עשרת המוכשרים ביותר בדראפט הזה (בשילוב כל העמדות יחד), שעשוי לזלוג מחוץ לטופ 10 רק בגלל הצרכים המשתנים של הקבוצות בעשירייה הראשונה, וגם בגלל Positional value נמוך יותר בהשוואה לקוורטרבקים, פאס ראשרים ושחקני קו התקפה.
יתרונות: מהירות, גובה, טכניקה, אינסטינקטים - כל מה שאפשר לרצות ולבקש מקורנר פותח ב-NFL. יש לו מספיק מהירות כדי לשמור Off Coverage, ולהיצמד לרסיבר במסירות לעומק, ומספיק פיזיות וגמישות כדי לשמור Press.
הנה אחד ההיילייטים הבולטים של ארנולד מהשנה האחרונה, INT מרשים למדי נגד קנטאקי שמראה שגם יש לו את ה-Ball Skills הדרושים כדי לעשות מהלכים גדולים בהגנה (היו לו 5 INTs ו-17 PBUs ב-2023 בלבד):
לארנולד יש ניסיון גם כקורנר בחוץ וגם בסלוט, הנה מהלך יפה שלו לתאקל נגד LSU מהסלוט, שמדגים את יכולת התיקול שלו במגרש הפתוח:
חסרונות: על פני הדברים - אין הרבה. הקומביין של ארנולד לא היה מרשים במיוחד (רץ 40 יארד ב-4.5 שניות), מלבד התוצאה שלו בקפיצה לרוחק (אחוזון 89). עוד דבר שקרה בקומביין זה שבמדידות שלו הופתעו לגלות שהוא מתחת ל-1.8 מטרים - מה שמעלה סימני שאלה לגבי הגודל שלו.
נתון מעניין נוסף שאפשר להבחין בו בטבלה ההשוואתית הזאת של הקורנרים המובילים במחזור - ארנולד היה פחות טוב משמעותית בשמירה אישית (Man Coverage) - עם פאסר רייטינג יריב של 94.2 - לעומת 55.1 בשמירת Zone:
מה אומרים המוק-דראפטים? הבחירות הפופולאריות הן ריידרס ב-13, קולטס ב-15 או ג׳קסונוויל ב-17. הכי גבוה שראיתי אותו הולך בינתיים זה לברס בבחירה 9.
השוואה פופולארית: ג׳יי.סי ג׳קסון
שורה תחתונה שלי: נראה שחקן שיכול לפתוח משבוע 1. כנראה שהוא לא פרוספקט מספיק נוצץ כדי לגרום לקבוצה ללכת עליו בכל מצב של BPA, אבל סיכוי גבוה שקבוצות עם צורך רציני לחיזוק בקורנר ישקיעו בו בחירת סיבוב ראשון. על פניו, הקולטס באמת נראים כמו אופציה טובה.
מקום 2 - קוויניון מיטשל, טולדו
מכל הפרוסקפטים, בכל העמדות - מיטשל הוא אחת המניות החמות של תהליך הפרי-דראפט העונה, בזכות הופעה מצוינת בסניור בול (ובאימונים שלפניו) ובקומביין.
יתרונות: את החלק הזה נתחיל במהירות העילאית שהוא הפגין בקומביין (4.33 ל-40 יארד - אחוזון 96). ועדיין, הוא לא Under-Sized - גם מבחינת גובה, וגם מבחינת משקל.
תראו כמה מהר הוא סוגר כאן את הפער מהרסיבר:
האיש חזק ופיזי בצורה יוצאת דופן (אחוזון 91 בתרגיל Bench Press בקומביין), מה שהופך אותו לאפקטיבי במיוחד בשמירת Press. אפשר לראות כאן למטה את הבחור דוחק 250 ק״ג כאילו זה כלום:
יש לו יכולת לחתוך נתיבי מסירה ו-Ball Skills שמשלימים אותם (ב-2022 היו לו 4 INTs, כולל 2 פיק סיקסים במשחק אחד, נגד Northern Illinois):
למיטשל יש גם את ציון PFF הגבוה ביותר מכל מחזור הקורנרים הזה לאורך הקריירה שלו (95.6).
חסרונות:
מי שלא נסחף עם ההייפ סביב מיטשל בשבועות האחרונים, מזכיר לכל היתר שממש לא מזמן - האיש היה צפוי להיות בחירת יום 2 מאוחרת (במקרה הטוב), ושיש הרבה אנשים ששכחו מפגמים יסודיים במשחק שלו מרוב כל הרעש והצילצולים.
בזמן שיש מי שחושב שזה סגנון הגנה שהוא מצטיין בו (דניאל ג׳רמיה למשל), ראיתי סקאוטים אחדים שמעבירים ביקורת על היכולת שלו להתמודד באחד-על-אחד ב-Off Coverage, בגלל עבודת רגליים וגמישות לא מספיק טובות:
ביקורת שחזרה על עצמה בכמה מקומות שראיתי היא שהוא מתקשה להתמודד עם חסימות בהגנה נגד הריצה, וגם לא מתקל בעקביות.
מה אומרים המוק-דראפטים? כאמור, מדובר במניה מאוד לוהטת:
ברונקוס ב-12, ריידרס ב-13 וג׳אגס ב-17 הן הבחירות הכי פופולאריות במוקים של השבועות האחרונים.
השוואה פופולארית: האמת שלא מצאתי שם אחד שחוזר על עצמו. אבל מבחינת מהירות ומבנה, אני חושב שההשוואה לדריוס סליי מעניינת.
שורה תחתונה שלי: אז מי כאן צודק - הסקאוטים של לפני חודשיים, או אלה של היום? על בסיס הביקורות והדו״חות שקראתי, אני תוהה אם מיטשל יעבוד טוב בכל סכמה הגנתית, ואם אין מצב שבגלל צרכים דחופים יותר - הוא עשוי להתדרדר מעט יותר מהצפוי בדראפט. על בסיס ההייפ (הבאמת מטורף) נראה לי סביר שהוא יירד מהלוח בחצי השני של הסיבוב הראשון.
מקום 3 - נייט וויגינס, קלמסון
שחקן שבמהלך השנה האחרונה נחשב Lock להיות אחד משני הקורנרים הראשונים שייירדו מהלוח, ולפחות מבחינת הסקאוטים והמוקים - קצת מתקרר בחודשים האחרונים.
יתרונות:
מבחינת פרופיל פיזי - וויגינס הוא פרוספקט כמעט מושלם. הוא רץ בקומביין 40 יארד ב-4.28 (הכי מהיר במחזור, אחוזון 99 עמדה). באשר למידות גופניות - ביחס למדידות בקומביין, ב-Pro Day שלו בקלמסון וויגינס העלה בערך 5 קילו, ונמדד במשקל שיותר תואם את הגובה שלו (82.5 ק״ג על 1.86 מ׳).
בקלמסון, וויגינס הראה יכולת להיות אפקטיבי כמעט בכל מקום ובכל סכמה הגנתית - שמירה אישית ואזורית, Off ו-Press, בחוץ ובסלוט:
ואם זה לא הספיק כדי להלהיב אתכם, קבלו את סרטון ההייפ הטיק-טוקי הבא שאהבתי במיוחד:
חסרונות:
דיברנו קודם על הזמן המעולה של וויגינס בריצת 40 בקומביין, אז צריך גם לציין שהוא סבל מפציעה כלשהי בריצה ולא הצליח להשלים את יתר המבחנים. גם כאן, בדומה מיטשל, חלק גדול מהביקורת נוגע בהגנה נגד הריצה - חוסר מחויבות ואנרגיה בניסיונות התיקול ובהתמודדות עם חסימות.
בכל הקשור למשחק המסירה, וויגינס מתקשה לעיתים בשינויי כיוון מהירים - מה שגורם לו לאבד מיקום בשמירה. בנוסף, יש לו נטייה להסתכל יותר מדי על הקיובי ולנסות לקרוא אותו - מה שגם גורם לעיתים רסיבר שלו לייצר ממנו הפרדה.
מה אומרים המוק-דראפטים? אמצע-סוף סיבוב ראשון, בחירות פופולאריות: ג׳אגס ב-17, סטילרס ב-20, איגלס ב-22, ופאקרס ב-25
השוואה פופולארית: איי.ג׳יי טרל
שורה תחתונה שלי: נראה שהבעיות נגד הריצה כאן מובהקות יותר מאשר במקרה של מיטשל, למשל. זה ישפיע על רשימת הקבוצות הפוטנציאליות שיבחנו אותו ברצינות (תלוי כמה מתאם ההגנה דורש מהקורנרים שלו לעשות נגד הריצה).
מקום 4 - קופר דג׳ין, איווה
כן, חברים. זה באמת יכול לקרות הפעם - קורנר לבן פותח בליגה. מתי בפעם האחרונה זה קרה? לי זה כבר ברח מהראש, אם מישהו מכם זוכר - תכתבו לי בתגובות. בכל מקרה, המבנה ה״כבד״ של דג׳ין (אחוזון 89 במשקל לעמדה) הופך אותו למועמד ראשון לעבור הסבה תפקודית, ועל כך ארחיב מיד.
יתרונות:
נתחיל בנתון סטטיסטי חשוב, שדג׳ין הוא אחד הבולטים בו במחזור הזה - ב-10 משחקים ב-2023, הקיובי רייטינג הממוצע של מוסרים שניסו למסור לרסיבר שהוא שמר עליו - היה 40.6 בלבד (טוב משל ארנולד - 52.5, מיטשל - 49, ו-וויגינס - 44.4).
יש לו את האינסטינקטים ואת ה-Ball Skills כדי לעשות אימפקט עם חטיפות במשחק המסירה (היו לו 7 בסך הכול בשנתיים האחרונות בקולג׳, כולל 3 פיק סיקסים):
הכישורים המשלימים שלו חזקים במיוחד - הוא בליצר מצוין, אמין בהגנה נגד הריצה, ויש לו גם ניסיון כמחזיר פאנטים.
חסרונות:
אין לו את המהירות שלשמות המובילים יש כאן (רץ 40 יארד ב-4.5 שניות בלבד). במרדף אחרי רסיברים במעלה המגרש, יש לו נטייה להיות אגרסיבי מדי עם הידיים ולעשות עבירות Holding/DPI. הוא לוקה בגמישות בפלג גוף תחתון, מה שמקשה עליו להיצמד לרסיברים בשינויי כיוון מהירים.
לא יודע אם להתייחס לזה כחיסרון, אבל יש סקאוטים שחושבים שה-Skill Set של דג׳ין, לצד המגבלות הפיזיות שלו, הופכים אותו למועמד לעבור הסבה לסייפטי ב-NFL.
מה אומרים המוק-דראפטים? המוקים די מפוזרים, ומתמקדים בשליש התחתון של הסיבוב הראשון. הבחירה הפופולארית ביותר היא הפאקרס עם הבחירה ה-25.
השוואה פופולארית: אריק וודל (אפרופו הסבה לסייפטי)
שורה תחתונה שלי: אמרתם אחלה בליצר - אמרתם רייבנס או ליונס. לדעתי אלה הסיסטמים שיכולים להיעזר ביכולת הזאת במיוחד, במידה והוא עוד יהיה על הלוח בנסיבות שיתאימו להם. במידה ואכן יעבור הסבה ל-FS, אני חושב שהפאקרס גם יכולים להיות אופציה טובה. ממה שאני קורא ומבין, לא נראה בהכרח כמו פרוספקט שיכול להפוך לקורנר פותח בשבוע 1, ולכן אני בספק כמה סביר שהוא אכן ייבחר בסיבוב ראשון.
מקום 5 - קול-אייד מקינסטרי, אלבמה
הפרטנר של ארנולד לחדר הקורנרים של אלבמה, ומועמד לתואר האיש עם השם הכי מעניין בדראפט (אגב, השם המקורי שלו הוא ג׳אקווינסי, ותחליטו אתם מה שיותר מעניין).
יתרונות:
קורנר עם אינסטינקטים טובים, עם תנועה חלקה ושינויי כיוון מהירים,שגם יודע לתקל בעקביות במשחק הריצה.
זוכה לשבחים בעיקר על הפיזיות שלו בשמירת Press:
חסרונות: לא השתתף בקומביין בגלל פציעה בכף הרגל (דגל אדום, אבל הוא צפוי להיות כשיר לתחילת מחנה האימונים).
גם בלי קשר לקומביין - הוא לא משחק עם המהירות וה-Burst שהשמות מעליו ברשימה מציגים בקלטת שלהם, וזו סיבה לדאגה בהתמודדות עם רסיברים מהירים בעומק.
מה אומרים המוק-דראפטים? בקרב מי שעדיין חושב שמקינסטרי ייבחר בסיבוב הראשון, טמפה ב-26 ורייבנס ב-30 הם בחירות פופולאריות במיוחד.
השוואה פופולארית: מרשון לאטימור
שורה תחתונה שלי: אני חושב שהפציעה ברגל יכולה להיות ביג-דיל ולדרדר אותו לסיבוב 2, ואפילו 3. אם קבוצות לא ירתעו עד כדי כך, הוא יכול לרדת מהלוח גם מוקדם יותר ממה שחוזים המוקים בסיבוב 1, על ידי הסטילרס או הראמס. יכול וסביר להתאים לקבוצות שהסיסטם שלהם נותן גיבוי מעמדת הסייפטי לקורנרים. אני חושב שגם הניינרס זה שם ששווה לעקוב אחריו.
מקום 6 - טיילר נובין, מינסוטה
הסייפטי הראשון (וספוילר: הוא גם היחיד) שמצליח להיכנס לרשימה הזאת, במחזור מאוד דליל בכישרון בעמדה.
יתרונות:
פליימיקר רציני מאוד בסקנדרי, עם לא פחות מ-13 INTs בקריירת הקולג׳ שלו:
ה-Ball skills, כאמור, ברמה מאוד גבוהה (כאן עם עוד INT אקרובטי נגד נברסקה):
גם בכיסוי האיש יודע את העבודה, עם נתון מרשים מאוד של 37.6 פאסר רייטינג כשהוא טורגט בממוצע בקריירה.
חסרונות:
נובין לא השתתף בקומביין, וב-Pro day שלו, כך אומרות השמועות, התוצאות האתלטיות שלו היו מאכזבות מאוד.
יש שמבקרים את הזריזות ויכולת שינוי הכיוון שלו במשחק הכיסוי (המספרים, כאמור, מראים שהוא הסתדר יפה מאוד בתחום הזה. אבל יש דברים שאי אפשר לתרגם במעבר מהקולג׳ ל-NFL).
הוא גם קצת רזה מבחינת המסגרת שלו, ואין לו את המהירות ואת ה-burst הנדרש כדי להיות מתקל מספיק יציב ואמין.
מה אומרים המוק-דראפטים? בחירת הקונצנזוס מכוונת כאן לחצי הראשון של הסיבוב השני. מי שנתן לו בכל זאת תחזית לסיבוב ראשון, כיוון לפאקרס ב-25 או לליונס ב-29.
השוואה פופולארית: אנטואן ווינפילד ג׳וניור (שניהם שיחקו בקולג׳ במינסוטה)
שורה תחתונה שלי: על פני הדברים, נראה כמו פרוספקט שיותר מתאים לשחק FS. אני חושב שהקבוצות שסומנו במוקים (פאקרס וליונס) יכולות להיות יעדים ממש טובים, עם צורך גדול בעמדה. אני חושב שבפאקרס הוא יהיה משלים טוב לקסבייר מקיני, וגם בבולטימור הוא יכול להיות תחליף מעניין לג׳ינו סטון. גם הבילס לדעתי צריכים, ויכולים, להיות כאן במיקס.
מקום 7 - אינס רייקסטרו, מיזורי
חוזרים לקורנרים, עם פרוספקט מעט יותר מקטב מהאחרים בעמדה - יש סקאוטים שחושבים שיש כאן אפסייד של סיבוב ראשון, ויש כאלה שמשוכנעים שהוא ייבחר איפשהו באמצע היום השני.
יתרונות:
מה שהכי בולט בעיניי, אצל רייקסטרו, זו הפיזיות שלו והאגרסיביות שלו :
הוא לא שחקן שייצר הרבה איבודים בקולג׳, אבל הנה דוגמא לאחד, שגם מראה את יכולת הריכוז שלו במעקב אחרי הכדור:
כל הסקאוטים מציינים במיוחד את יכולת שינוי הכיוון שלו, וגם את ההצטיינות בהגנה נגד הריצה.
חסרונות:
הבחור די undersized (אחוזון 41 בגובה ואחוזון 14 במשקל), והוא לא אתלטי כמו השמות שמעליו ברשימה. ב-2021 עבר פציעת ACL, אבל נראה שמאז בסך הכול חזר לעצמו.
הוא לא מרבה לייצר איבודי כדור (INT אחד בלבד בשנתיים על המגרש), ובעונה האחרונה הוא חווה ריגרסיה מסוימת מבחינת הקיובי רייטינג כשהוא טורגט (96.9 לעומת 83.3 ב-2022).
מה אומרים המוק-דראפטים? הקונצנזוס חוזים כאן בחירת טופ 10 בסיבוב השני של הדראפט.
השוואה פופולארית: דוון ווית׳רספון
שורה תחתונה שלי: כאמור, יש לנו כאן פרוסקפט די מקטב - אני חושב שהקבוצה שתיקח אותו צריכה להיות התאמת Scheme מובהקת (על פניו, נראה שהוא יותר טיפוס של שמירה אישית, עם עדיפות לתדירות גבוהה של Press).
מקום 8 - קמארי לאסיטר, ג׳ורג׳יה
יש לנו כאן, סוף-סוף, נציג לג׳ורג׳יה בולדוגס בפרויקט. לא השם הכי נוצץ להתחיל איתו, אבל עדיין - המסגרת מחייבת.
יתרונות:
למרות זמן ה-40 הבעייתי (אחוזון 6!) הוא הראה ב-Pro day זריזות ושינוי כיוון ברמה גבוהה בתרגיל 3-Cone (אחוזון 94!).
לאסיטר מביא איתו אגרסיביות ואנרגיות מהסוג שאתה רוצה לראות בקורנר ב-NFL:
הוא וורסטילי למדי (כמו שאפשר לראות גם למעלה) - יודע להיות אפקטיבי בבליץ, יודע לשמור גם בחוץ וגם מהסלוט (שיחק סלוט לא מעט בקולג׳), והוא מתקל טוב מאוד.
חסרונות:
חסרה לו מהירות ורטיקלית ברמה די מדאיגה (מהירות של 4.65!! לריצת 40 יארד). למרות זאת, חשוב לציין שזו בעיה שלא בלטה במיוחד בקלטת שלו - בהגנה נגד רסיברים לעומק המגרש. יש כאן כמה דוגמאות לכך בתחילת הסרטון (אבל כמובן שצריך לקחת בחשבון שבמעבר למקצוענים - האתגרים הם אחרים לגמרי):
בגלל שהוא יחסית צנום במסגרת שלו, יש סקאוטים שחוששים מהיכולת שלו להתמודד פיזית עם רסיברים גדולים ב-NFL.
גם כאן, אין רקורד עקבי של יצירת איבודים משמעותיים, וחלה ריגרסיה מבחינת אחוזי ההצלחה של הקיוביז שטירגטו אותו (רייטינג 83.7 ב-2023 לעומת 76.8 ב-2022).
מה אומרים המוק-דראפטים? הקונצנזוס מכוון גם פה לחלק הראשון של הסיבוב השני.
השוואה פופולארית: ביירון מרפי
שורה תחתונה שלי: יותר התרשמתי מלאסיטר מאשר מרייקסטרו, אבל אני תוהה כמה סוגיית המהירות כאן משמעותית. באופן כללי, נראה שהוא יסתגל טוב ומהר יותר לשחק סלוט קורנר.
שמות נוספים לשים עליהם עין: קמרון קינצ׳נס (מיאמי), מייק סיינריסטיל (מישיגן), טי.ג׳יי טמפה (איווה סטייט), די.ג׳יי ג׳יימס (אובורן)
איזה דיפנסיב-בק הכי מעניין אתכם כאן?
- טריון ארנולד
- קוויניון מיטשל
- נייט ויגינס
- קופר דג׳ין
נתראה בשבוע הבא, בפרק 5, שיתכלל את עמדות הראנינג-בק וטייט-אנד (4-5 פרוספקטים המעניינים ביותר לכל עמדה).
Commentaires