top of page
Writer's pictureOran Greenman

מדריך פיק סיקס: פנטזי פוטבול 101

המדריך הזה הוא הטקסט הראשון שאני כותב לבלוג בנושא פנטזי פוטבול, וזה קורה במקביל לניסיון מעניין שאני מוציא השנה לפועל - לשמש Ghost Commissioner (קומישינר לא פעיל) ב-5 ליגות פנטזי שאני מארגן. אני אקפיד לעדכן ולהוסיף לכאן מידע בהתאם לשאלות נפוצות שאתקל בהן. אני מניח שיהיו לא מעט כאלו, היות ושתיים מהליגות יהיו של רוקיז (שחקנים שמעולם לא שיחקו פנטזי פוטבול בעבר).


חשוב להבהיר - הליגות האלו כבר מלאות (פרסמתי את ההרשמה אליהן בפלטפורמות הסושיאל השונות שאני פעיל בהן), אבל יתכן כי יפתחו מקומות בודדים נוספים, במידה ויהיו הפתעות לא צפויות.


בשביל אותם רוקיז, ולטובת שחקנים מנוסים יותר, אני מתכנן לייצר תוכן פנטזי בשוטף - דירוגי עמדות שבועיים, Start/Sit, הצעות לאיסוף מה-Waiver Wire ובמידה ויהיה ביקוש - גם Mailbag שבו אספק עצות לשחקנים לגבי ההתלבטויות שלהם לקראת השבוע הקרוב.


 

חשוב לציין - כל התכנים שלי בנושא פנטזי פוטבול, לצד תכנים רבים נוספים (כולל ניוזלטר שבועי), יהיו זמינים במהלך העונה, למשתמשים רשומים בלבד.


ההרשמה היא חינמית - לא דורשת מכם דבר מלבד כתובת מייל, וכמובן שכדאי גם להתעניין בפוטבול.


יש לבלוג הזה כבר מעל 300 קוראים רשומים, אבל מבחינתי זו רק ההתחלה - ויש עוד המון לאיפה לצמוח. ככל שיותר אנשים ירשמו ויעקבו, כך תהיה לי סיבה יותר טובה להמשיך ליצור עוד ועוד תכנים.


אם תרצו גם אתם להצטרף לקהילה - לקבל גישה לכל התכנים, ולקחת חלק באירועים (כמו וובינרים, משחקי פנטזי, צפיות משותפות ועוד) - הירשמו כאן בחינם, ואני אדאג שתקבלו את כל העדכונים.


 

אבל לפני כל זה, קצת מבוא...


השבועות שאחרי דראפט ה-NFL הם השבועות שבהם למעשה מתחילה עונת הפנטזי פוטבול.


אנחנו כבר יודעים היכן ינחתו הרוקיז והפרי-אייג'נטס המובילים, ואפשר לומר שבערך 40-45 מקומות מתוך סגלי ה-53 לעונת 2024 די נעולים במרביתם של הקבוצות - ולמרות שלא מעט עוד עשוי להשתנות (טריידים מאוחרים, פציעות גומרות קריירה וחיתוכים מפתיעים, ביניהם) - אנחנו יודעים מספיק כדי להתכונן לדראפט הפנטזי הקרוב.


אז מהו בעצם פנטזי פוטבול?


משחקי פנטזי הם תעשייה שמגלגלת מיליארדי דולרים רבים מדי שנה, והם חלק בלתי נפרד מהשיח סביב ענפי הספורט השונים והתרבות האמריקאית (אפילו יש סדרה מאוד מוצלחת בשם The league, שבמרכזה קבוצת חברים עם ליגת פנטזי פוטבול). לצד הימורי ספורט, הם דרך נוספת שבה צופים יכולים למצוא לעצמם עניין במשחק - ללא קשר לקבוצה שהם אוהדים (אם יש כזו בכלל). יש המשתתפים בליגות בתשלום בפלטפורמות השונות (קהילת הקוראים שלי, למשל, תיקח חלק במספר ליגות פנטזי שאנהל באפליקציית Sleeper), וישנן גם ליגות חינמיות.


בליגת פנטזי (שמונה לרוב בין 8 ל-12 משתתפים) - כל משתתף מרכיב לעצמו קבוצה, שמטרתה לצבור כמה שיותר נקודות ולנצח את היריבות שמתמודדות מולו (הקבוצות האחרות בליגה). כל קבוצה מורכבת משחקני NFL אמיתיים - כאשר מדי שבוע, הפעולות השונות שלהם על המגרש (צבירת יארדים, נקודות, איבודים ועוד) שוות נקודות בעולם הפנטזי. כמה נקודות בדיוק? ובכן, ישנם מספר מנגנונים ושיטות לצבירת נקודות, שעליהם אפרט מיד, אבל הדבר היפה בפנטזי פוטבול הוא שכמעט כל פעולה על המגרש שווה לניקוד כזה או אחר. ככה שכל משתתף בליגת פנטזי יכול למצוא לעצמו סיבה די טובה לצפות בכל המשחקים בהם לוקחים חלק שחקנים שלו (או של הקבוצה שמולה הוא מתמודד), אפילו בשלבי הגארבג' טיים.



כמה מושגים בסיסיים חשובים


הדראפט


דראפט הפנטזי הוא האירוע הגדול והמכונן של כל עונת פנטזי - זהו מעמד שבו כלל המשתתפים מתכנסים יחדיו למשך מספר שעות (באופן פיזי או מקוון) וכל אחד בתורו (לפי סדר שנקבע מראש) בוחר את השחקנים לקבוצה שלו. זהו המעמד שבו, במידה רבה (אבל ממש לא מוחלטת!) נקבעים המנצחים והמפסידים של העונה. בחירה אחת או שתיים מוצלחות ביותר בדראפט, יכולים להקל מאוד על כל משתתף בהמשך הדרך.


הדראפט נערכים לרוב בין חודשים מאי לאוגוסט, כאשר ככל שמועד הדראפט מתקרב למועד פתיחת העונה - כך סימני השאלה סביב הבחירות שלכם עשוי להצטמצם (הרי במאי יכול להיות שלא תדעו על טרידיים חשובים שיקרו בהמשך הפגרה, ואולי ישנו דרמטית את סיכויי ההצלחה של שחקן כזה או אחר).


את מי כל משתתף בוחר? ולפי איזה שיקולים? זו כבר אומנות בפני עצמה, שאגע בה כאן בקצרה, ואפרט עליה יותר בהמשך. אבל המטרה היא, כמובן, לבחור את השחקנים שלדעתך יביאו לך את הכי הרבה נקודות באופן עקבי.


ישנם שני סוגי דראפטים עיקריים: הראשון הוא דראפט Snake - שבו, בליגה של 10 משתתפים, מי שבוחר ראשון בסיבוב הראשון בוחר אחרון בסיבוב השני (הבחירה ה-20), מי שבוחר אחרון בסיבוב הראשון (הבחירה ה-10) בוחר ראשון בסיבוב השני (בחירה 11) - וכך לגבי כל מי שביניהם.


הסוג השני (והחביב עליי, אך הפחות פופולארי באופן כללי) הוא דראפט Auction - זהו דראפט שבו כל משתתף בתורו מעמיד שחקן כלשהו מהליגה למכירה פומבית, כאשר לכל משתתף סכום כסף כלשהו (למשל - $200) לבנות ממנו סגל. התפקיד של כל משתתף הוא להציע את הסכום הראוי בעיניו, כך שהסגל יתוקצב באופן ראוי ומאוזן בין כל העמדות. אני מחבב את הסוג הזה כי הוא פשוט פותח בפני המשתתפים הרבה יותר אפשרויות (למשל, באופן תיאורטי, יהיה אפשר לשים כאן בקבוצה אחת שחקנים שהיו אמורים להיבחר בשתי הבחירות הראשונות בדראפט Snake).


למי שרוצה להתאמן על האסטרטגיה שלו בדראפט, הפלטפורמות השונות מציעות לעשות זאת "על יבש" בצורה של מוק-דראפטים (Mock Drafts) - סימולציות בהן ניתן לתרגל דראפט פנטזי, מול משתתפים רנדומליים אחרים, מול סימולציית מחשב, או אפילו מול המשתתפים האחרים אצלך בליגה.


(דוגמא לסיכום דראפט פנטזי מעונת 2022)


מבנה הסגל


לליגות פנטזי שונות יש הגדרות שונות ומגוונות (כמו כמות המשתתפים, או סוג הדראפט) ואחת מאותן הגדרות - שכמובן משפיעה, או לפחות אמורה להשפיע, על אסטרטגיית הדראפט שלכם - היא מבנה הסגל של כל קבוצה.


המבנה הסטנדרטי של סגל הוא:


הרכב פותח: קוורטרבק, 2 ראנינג בקס, 2 ווייד רסיברים, טייט אנד, פלקס (יכול להיות RB/WR/TE), בועט, הגנה/ספיישל טימז (D/ST)


ספסל: 6 שחקנים נוספים (בליגות שבהן יש 15 סיבובי דראפט)


  • בליגות מסוימות ישנם גם IR Slots שבהן ניתן לשבץ שחקנים שנעדרים לתקופה מסוימת עקב פציעה/מחלה, בנוסף למשבצות המצוינות למעלה


עם זאת, ישנן ליגות שמבצעות וריאציות במבנה הזה - למשל, דורשות להרכיב שני קיוביז מדי שבוע, או שמוסיפות עוד עמדת פלקס.


איך זה אמור להשפיע על אסטרטגיית הדראפט? בגדול - ברגע שאתם צריכים, למשל, להרכיב 2 קיוביז ולא אחד - הרי שהחשיבות של העמדה גדלה עבורכם דרמטית (הביקוש מכפיל את עצמו, ההיצע נותר ללא שינוי) ולכן סביר שקיוביז ייבחרו הרבה יותר גבוה בדראפט.



(דוגמא למאצ'אפ מעונות קודמות - בין שתי קבוצות עם מבנה סגל סטנדרטי)



תוכלו לשים לב בתמונה למעלה לשני מדדים מעניינים (הם לרוב מעניינים יותר לפני המשחקים, ולא בסופם):


תחזית הנקודות (Projection) - מדד שמנסה לחזות את כמות הנקודות שהשחקנים/קבוצה שלכם תייצר בשבוע הבא (לרוב מבוסס על איזו נוסחא מתמטית שמשקללת ביצועי עבר של השחקן ואת המאצ'אפ שהוא מתמודד מולו)


סיכויי הצלחה (Win %) - על בסיס אותן תחזיות: עד כמה סביר שתנצחו את המאצ'אפ הקרוב שלכם?



ה-Waiver Wire


אני מהאנשים שמאמינים שעונת פנטזי מנצחים ב-Waiver Wire לא פחות מאשר בדראפט.


במבנה ליגה סטנדרטי, ישנם בכל רגע נתון בערך 150 שחקנים שנמצאים בסגל כלשהו, בעוד שכל האחרים מוגדרים כשחקנים חופשיים. מדי יום רביעי - ניתנת לכלל משתתפי הליגה להחליף את אחד (או יותר) מהשחקנים בסגל שלהם, באחד השחקנים החופשיים. למה שיעשו זאת? אולי שחקן אצלם בסגל נפצע לפרק זמן ממושך, או שנחתך, או שסתם לא מספק את הביצועים שציפו ממנו - בעוד ששחקן חופשי דווקא מראה פוטנציאל.


בעונה שעברה, למשל - שמות כמו פוקה נאקואה וקיירן וויליאמס פתחו את העונה כשחקני פנטזי חופשיים בכמעט כל ליגה אפשרית (הציפיות מהם בתחילת העונה לא היו גבוהות). מי שהשכיל לזהות את הפוטנציאל ולהרים אותם לקבוצה שלו בשלב מוקדם - קצר את הפירות בהמשך, ובמקרים רבים - זכה בליגה שלו.


כמובן שיתכנו מצבים שבהם כמה משתתפים יהיו מעוניינים באותו שחקן - במצב כזה מה שקובע (כמו בחיים האמיתיים, אגב) הוא ה-Waiver Order, שבהתאם אליו - קבוצה שמדורגת גבוה יותר תקבל זכות ראשונים לאסוף שחקן ממאגר השחקנים החופשיים. הסדר הזה נקבע, לרוב, כסדר הופכי של ההצלחה של הקבוצה בליגה (ככל שהמאזן של הקבוצה פחות טוב - היא תהיה גבוה יותר ב-Waiver Order).



ליגות PPR


אחד הפרמטרים החשובים בפורמט של ליגה הוא, האם מדובר בליגת PPR (ראשי תיבות של Point Per Reception), 0.5PPR או Non-PPR? בליגת PPR - כל תפיסה של שחקן כלשהו שווה נקודה נוספת למאזן שלו.


כלומר, אם בליגת Non-PPR תפיסה ל-15 יארדים תהיה שווה ל-1.5 נקודות (הניקוד הוא לרוב לפי 10 יארדים = נקודה 1), אז בליגת PPR אותה תפיסה תהיה שווה 2.5 נקודות, ובליגת של 0.5PPR היא תהיה שווה 2 נקודות.


יש לכך משמעויות גדולות מאוד לגבי המשחקים בין המשתתפים, כמובן, אבל גם על אסטרטגיית הדראפט שלכם - בליגות PPR יעלו משמעותית המניות של ראנינג בקים שיודעים לתפוס ומטורגטים לעיתים קרובות, כמו גם של רסיברים עם Volume טארגטים גבוה.



ליגות דיינסטי (לעומת ליגות redraft)


הליגות הסטנדרטיות אליהן תוכלו להצטרף הן ליגות שנכנסות תחת הקטגוריה של Redraft - ליגות שמדי שנה מתחילות מאפס עבור כל משתתף, ויוצאות לדרך לאחר דראפט שכולל את כל מלאי השחקנים.


לעומתן ישנן ליגות דיינסטי - ליגות שבהן כל משתתף שומר את השחקנים שלו במעבר בין עונה לעונה. בליגות האלו, עדיין ישנו דראפט בתחילת כל שנה - אבל הוא כולל אך ורק את הרוקיז (Rookie Draft).



ליגות IDP


ליגות IDP (Individual Defensive Players) כוללות בבנייה של הסגל גם שחקני הגנה, שיכולים לצבור נקודות באמצעות הביצועים הרלוונטיים להם על המגרש (חטיפות, סאקים, תיקולים וכו).




דברים שחשוב לבחון כשבוחרים שחקנים בדראפט


אני עוד אפרסם בהמשך תכנים נוספים ומעמיקים יותר על אסטרטגיות לבניית הסגל, אבל עוד לפני כן - הנה כמה דברים בסיסיים שצריך לקחת בחשבון כשניגשים לדראפט:



היסטוריית פציעות:


בעונה שעברה קופר קאפ נבחר במרבית ליגות הפנטזי בסיבוב הראשון - אבל הוא נפצע כבר במהלך הפגרה, ופספס הרבה מאוד משחקים. במקרה הזה - אפשר לטעון שהיסטוריית הפציעות שלו משנים קודמות הייתה יכולה להיות רמז מקדים לכך.


יש, כמובן, גם דוגמאות הפוכות - כמו כריסטיאן מקאפרי, שנכנס לעונה שעברה כבחירת טופ 3 (למרות היסטוריית פציעות "עשירה") ונשאר בריא ופעיל באופן עקבי לאורך כל העונה. המשחק היחיד שמקאפרי פספס היה בשבוע 18 - מכיוון שהניינרס כבר הבטיחו את הסיד ה-1 ולא הייתה כל סיבה לסכן אותו בפציעה (דבר שכמובן פגע קשות בבעלים שלו בגמר הפנטזי שלהם).



שבועות Bye:


כידוע, לכל אחת מקבוצות ה-NFL ישנו שבוע חופש אחד (Bye) בין שבועות 4 ל-13. הנתון הזה יופיע על לוח הדראפט שלכם, ולא במקרה - ישנה חשיבות גדולה לאותו שבוע חופשי בבניית הסגל, מכיוון שתצטרכו מראש לקחת בחשבון שהשחקן לא יהיה זמין לכם למאצ'אפ של אותו שבוע.


יש שחקני פנטזי שמנסים מראש לפזר ככל הניתן את שבועות ה-Bye של השחקנים שלהם, כדי להימנע ממצב שבו יאלצו להתמודד ללא 3-4 שחקני הרכב חשובים באותו שבוע. ככל שיש יותר חוסרים כאלה במקביל, כך יהיה יותר מאתגר למצוא מחליפים ראויים.


מצד שני, יש מי שמעדיף לרכז שחקנים עם Bye משותף - כדי לרכז גם את ההשפעה שלהם לאותו שבוע, ולא להיאלץ להתמודד עם האילוצים האלה על בסיס קבוע.


בכל מקרה, הייתי ממליץ לשים לב לסוגיה הזאת - אך להיזהר שלא לייחס לה יותר מדי חשיבות - כל כך הרבה דברים יכולים לקרות לקבוצה שלכם עד שבוע Bye כזה או אחר, כך שכמעט בלתי אפשרי לתסרט מראש עד כמה הם יהיו קריטיים יותר או פחות עד שתגיעו אליהם.



מאצ'אפים (בעיקר בשבועות של הפלייאוף):


כפי שציינתי בתחילת הפוסט, אני אדאג לפרסם במהלך השבוע תכנים שיעזרו לכם לבנות את ההרכב לקראת המאצ'אפ השבועי שלכם, מדי שבוע. למה זה כל כך חשוב? הרי אתם בוחרים את השחקנים הטובים ביותר בסיבובים הראשונים, ושחקני הספסל נצאים שם כדי למלא את מקומם במצבים של פציעות או שבועות Bye - לא ככה?


אז זהו, שלא בדיוק... והנה כמה סיבות:


הקבוצה שמולה שחקן מסוים מתמודד בשבוע נתון משפיעה במקרים רבים על הביצועים שלו על המגרש, ובהתאם - גם על נקודות הפנטזי שהוא מייצר.


אם נניח יש לכם רסיבר מוביל שבחרתם גבוה בדראפט (שם קוד: ג'סטין ג'פרסון) - סביר להניח שתפתחו איתו בהרכב בכל מצב. אבל אם הרסיבר השני שלכם צפוי להתמודד במשחק הבא מול הגנת המסירה הטובה בליגה, שלאורך כל העונה מצליחה להגביל את הרסיברים היריבים להכי מעט יארדים וטאצד'אונים - יכול להיות שתעדיפו לפתוח עם המחליף הראשון שלכם בעמדה, שצפוי לו משחק מול הגנה נוחה יותר.


זוהי רק דוגמא אחת, וקשה מאוד לצפות אותה מראש במהלך הדראפט - אבל אם אתם רואים ששחקן מסוים צפוי להתמודד מול קבוצות חלשות בשבועות של פלייאוף הפנטזי (14/15-18) יכול להיות שתרצו לתת לו עוד כמה נקודות במערך השיקולים שלכם.



פורמט הליגה ושיטת הניקוד:


כפי שצויין קודם - חשוב לשקלל בבחירות שלכם את מבנה הסגל של הקבוצות בליגה שלכם, ואת הדרכים השונות שבהן אתם צוברים נקודות. בליגות שבהן יש 2 ראנינג בקים בקבוצה תהיה יותר חשיבות לעמדה ביחס לליגות עם RB אחד, ולהפך. בליגות PPR תהיה יותר חשיבות לרסיברים עם Volume טארגטים גבוה, ביחס לכאלה שהם בעיקר Deep Threats ולהפך.



דברים שחשוב לדעת על טריידים


לצד הדראפט והפעילות ב-Waiver Wire, הדרך השלישית לשדרג (בתקווה) את הקבוצה שלכם היא באמצעות טריידים.


כל משתתף בליגה יכול להציע למשתתפים האחרים טריידים על שחקנים שונים (ובליגות מסוימות, בעיקר דיינסטי, גם לשלב במיקס בחירות דראפט), עד לסגירת חלון הטריידים (שאותו ניתן להזיז מראש למועד המוסכם על כלל המשתתפים).


כמו בחיים האמיתיים, כמובן שכל משתתף רוצה לתת כמה שפחות ולקבל בחזרה כמה שיותר - וזהו תמיד עניין טריקי. העלות והתועלת הם הרי עניין סובייקטיבי, ויש מצבים שבהם שני הצדדים יסכימו לעסקה, אבל הליגה תטיל על הטרייד וטו, בטענה שאינו מאוזן.


מנגנון הוטו משתנה מליגה לליגה - לעיתים הוא מעלה את הטרייד להצבעה לתקופה של מספר ימים, ומאפשר לכלל המשתתפים להטיל וטו (כאשר מעל כמות מסוימת של הצבעות וטו מטרפדות את הטרייד), ולעיתים לקומישינר (מנהל הליגה) ישנה סמכות לאכוף וטו בעצמו. זהו מנגנון קריטי שנועד לשמור על האיזון וההוגנות בליגה, ולמנוע מאנשים לייצר לעצמם יתרון לא הוגן (בליגות לא מפוקחות, באופן תיאורטי, משתתף יכול לשלוח ליריבו את כריסטיאן מקאפרי ולקבל בתמורה את טיילר בויד).


בגדול, בטריידים - חשוב לקחת בחשבון את כל הנושאים שציינתי למעלה, וכמובן שהשאיפה שלכם, במידה ואתם מנסים להזיז שחקן לקבוצה אחרת, או לקבל שחקן לקבוצה שלכם - היא למכור בגבוה ולקנות בנמוך - לנסות לזהות מתי שחקן מסוים, שאולי פתח מצוין את העונה, הוא overachiever שצפוי לדעוך, או להפך. ככל שתטיבו לעשות זאת, כך הטריידים שלכם יהיו מוצלחים יותר, ותצליחו לנצח באופן עקבי.



מקומות ושיטות שאפשר לחקור בהן עוד לקראת הדראפט ובמהלך העונה


אם נשים לרגע את הבלוג שלי בצד (אני אדאג להעמיס בו כמה שיותר תכנים רלוונטיים בעברית שיוכלו לסייע, וכך גם בפודקאסטים השונים שאשתתף בהם) - בחלק גדול מאתרי הספורט האמריקאים המובילים ישנו איזור פנטזי (ESPN, Yahoo, CBS) והם מלאים בתכנים שיעזרו לכם לקבל החלטות. ישנם גם שפע בלוגים וחשבונות טוויטר/יוטיוב ייעודיים לנושא (חלקם מקושרים דרך אפליקציית Sleeper שהזכרתי מוקדם יותר).


לקראת הדראפטים מפורסמים תכנים שנועדים לעזור לכם לבנות לעצמכם Big Board ולהכריע בין שחקנים שונים שאולי יהיו זמינים כשתורכם יגיע לבחור: דירוגי שחקנים (כלליים ולפי עמדות), אסטרטגיות לסוגי ליגות שונים ועוד...


גם בפלטפורמת הדראפט עצמה, לרוב יהיה איזשהו דירוג לכלל השחקנים (בדרך כלל תראו אחד שמורכב מקונצנזוס של פאנל מומחים, ומה-ADP, המיקום הממוצע בו נבחר השחקן, לפי כלל המשתתפים בדראפטים על גבי הפלטפורמה).


במהלך העונה עצמה ישנם מספר טורים נפוצים שיעזרו לכם לקבל החלטות:


Waiver Wire Targets - שחקנים חופשיים במרבית הליגות שכדאי לנסות לאסוף (אם בגלל פציעה של שחקנים אחרים בקבוצה שלהם שיבטיחו עוד סנאפים, או מגמה מקצועית שמצביעה על כך שהם צפויים לקבל עוד הזדמנויות)


Start/Sit - מקבץ של שחקנים שכדאי להרכיב או לספסל בשבוע הקרוב, בעיקר על רקע המאצ'אפ הקרוב שהם עומדים להתמודד מולו (הגנות חזקות במיוחד נגד העמדה הרלוונטית)


Positional Rankings - ניסיון לייצר היררכיה בין כל השחקנים בעמדה מסוימת לקראת השבוע הקרוב, למקרים שבהם יש לכם התלבטות בין שני שחקנים או יותר שמתחרים על מקום פנוי בהרכב שלכם



 


עד כאן המבוא שלי לפנטזי פוטבול - אם יש לכם עוד שאלות שנוגעות לאחד הנושאים כאן, בבקשה שתפו בתגובות ואני מבטיח לענות (ואף לעדכן בטקסט במידת הצורך).



 

כל התכנים שלי בנושא פנטזי פוטבול, לצד תכנים רבים נוספים (כולל ניוזלטר שבועי), יהיו זמינים במהלך העונה, למשתמשים רשומים בלבד.


ההרשמה היא חינמית - לא דורשת מכם דבר מלבד כתובת מייל, וכמובן שכדאי גם להתעניין בפוטבול.


יש לבלוג הזה כבר מעל 300 קוראים רשומים, אבל מבחינתי זו רק ההתחלה - ויש עוד המון לאיפה לצמוח. ככל שיותר אנשים ירשמו ויעקבו, כך תהיה לי סיבה יותר טובה להמשיך ליצור עוד ועוד תכנים.


אם תרצו גם אתם להצטרף לקהילה - לקבל גישה לכל התכנים, ולקחת חלק באירועים (כמו וובינרים, משחקי פנטזי, צפיות משותפות ועוד) - הירשמו כאן בחינם, ואני אדאג שתקבלו את כל העדכונים.


 




176 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page